Radon i boligen og vores løsningsmuligheder

Værd at vide om radon

Vidste du at 30-44% af radon målingerne i København kommune overskrider den anbefalede grænseværdi på 100 Bq/m³. Værdien er fundet ud fra resultaterne fra mere end 5000 radonmålinger i Danmark udført af Dansk Radon Analyse fra 2002-2010.

Kilde: Dansk Radon Analyse

Radon måling

Radon Måling

Se radon risikoen i din kommune: http://www.radonanalyse.dk/kommune.asp

Radon er sundhedsskadeligt

Radon har i mange år været kendt som en skadelig radioaktiv luftart, som kan trænge ind i byggerier, såfremt disse ikke er ordentligt sikret. Alligevel vurderes omkring 350.000 danske enfamilieshuse at have radon koncentrationer over 100 Bq/m3, som er den grænse som WHO anbefaler ikke overskrides.

Man har dog fra myndighedernes side indenfor de sidste par år fået mere og mere fokus på radonsikring, og bl.a. på baggrund af tal fra WHO ændret bestemmelserne/anbefalinger om radon i Bygningsreglementet 2010, og man har ligeledes et forslag til behandling i folketinget, som omhandler udarbejdelse af en national handlingsplan i Danmark, som skal sikre oplysning, tiltag mv. omkring radon.

Radon i boligen

Radon er et udbredt problem i danske enfamilieshuse, og målet er at nedbringe radonkoncentrationer under det af Erhvervs- & Byggestyrelsen anbefalede. Radonsikring er baseret på forhindring af radonindtrængning. Dvs. at da radon trænger ind fra undergrunden under huset grundet skorstenseffekten, som laver et sug ved gulvet, på grund af temperaturforskellen på inde og ude – der trækker jordluft/radonholdig luft ind i huset.

Radonsug

Den ubetinget bedste og mest gennemtestede metode, til at undgå sundhedsskadelig radon slipper ind i boligen, er etablering af radonsug i det kapilarbrydende lag, hvorved radonholdig luft via et aftræksrør suges væk fra boligen. Vi har stor erfaring med etablering af mekanisk såvel som naturligt radonsug, og tilbyder også muligheden for vejledning i hvordan du kan få testet og undersøgt om du skulle have radon i din bolig.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud eller hvis du har andre spørgsmål i forbindelse med radon i boligen.

Glade kunder:

 • Quote"Jonas har hos os lavet vores skur, en terrasse, vort toiletbord/skab, nye døre i huset, samt et nyt hegn. Jonas har en fin sans for detaljer, og æstetik. Han byder gerne ind med sin meninger og udfodrer ens ideer til byggeprojektet, og kommer helt sikkert med alternativer hvis han ikke mener opgaven kan gøres godt nok i sin præsenterede form. Han tager ejerskab af opgaven og han har leveret meget fint håndværk hos os. Vi er selvsagt meget glade for hans arbejde."

  Venlig hilsen Jonas Gottschau
 • Quote"I forbindelse med renovering af mine vindues udskiftning og nyt gulv i følge af vandskade. Har tømrerfirmaet været yderst kompetente og hjælpsomme med kontakt til forsikring. Har desuden mødt til aftalt tid og overholdt den aftalte tidsplan. Det har endvidere været en fornøjelse at opleve, at de har ryddet op efter arbejdet. Kan derfor på det for på det varmeste anbefale Frederiksberg Tømreren."

  Venlig hilsen Åse lützen Holte
 • Quote"Vi har været meget tilfredse mht. samarbejdet med Jonas. Han var hos os i foråret og lavede en dejlig terrasse i vores have. Jonas arbejder effektivt, kommer til de aftalte tider og rydder pænt op efter sig selv. Absolut en tømrer vi gerne vil benytte igen."

  Venlig hilsen Admir Trakic
 • Quote"Vi har været tilfredse med service, pålidelighed og faglighed."

  Venlig hilsen Lars Roskam-Hemmingsen, Ejerforeningen Amicisvej 23