Når uheldet er ude – Sådan udbedrer du stormskader på din bolig

Vinterhalvåret byder på mange, hårde udfordringer for din bolig. Stærke storme, oversvømmelser og andet uvejr kan være meget ødelæggende og beskadige dit hjem i højere eller mindre grad. Derfor er det godt at være opmærksom på, hvad man selv kan gøre for at udbedre nogle af de skader, der ofte forekommer på boliger i forbindelse med uvejr.

Omkostningerne for at få udbedret ødelæggelserne kan være store, og det er derfor vigtigt at minimere skaderne på dit hjem så meget, som det er muligt. Jo hurtigere du selv handler og reagerer, hvis noget kan gøres, jo større er chancen for at begrænse omfanget af skaderne. Hvis der for eksempel er gået hul i dit tag, er det vigtigt hurtigt at lukke for hulet, så du ikke også får vandskader ved regnvejr. Der er derfor en række ting, du kan være opmærksom på, hvis dit hjem har lidt last efter et slemt uvejr. Det handler først og fremmest om at skabe sig et overblik skaderne, så du kan begrænse skadernes omfang og få foretaget en ordentlig renovering.

Tjek taget for huller eller løse genstande

Her kan du for eksempel tage en stige og tjekke dit tag efter for skader. Se efter, om der mangler tagsten, eller om der ligger løse eller ødelagte tagsten, tagrender, nedløbsrør, antenner eller plader på taget. Eventuelle løse genstande skal fjernes, og hvis der er nogen huller, skal de dækkes til for eksempel med en presenning.

Dæk ødelagte vinduer til

Hvis en storm skulle have smadret et vindue, skal du sørge for hurtigt at få dækket vinduet til med en plade, så du undgår at få regnvand ind i dit hjem.

Rens tagrender og nedfaldsrør

Et uvejr kan medføre tilstopning i dine tagrender og nedfaldsrør, hvis en stor mængde skidt blæser derind og sætter sig fast. Hvis der sidder skidt og blade fast, er det vigtigt at få dem tømt og renset, så eventuel regn kan løbe væk fra huset.

Tjek haven og området omkring huset

Et uvejr kan også ofte ødelægge skure, hegn, garager eller husfacader, så det er en god idé at gå en runde i haven og rundt om huset og se, om der er nogle ødelæggelser her.

Husk dokumentation til forsikringsselskabet

Husk også altid at være opmærksom på at få lavet dokumentation til dit forsikringsselskab. Dette kan du gøre ved at tage billeder og videoer, som viser skadernes omfang. Det er også en god idé at gemme alle genstande, som kan have betydning i forhold til dokumentationen til forsikringsselskabet. Alle dine udgifter til din egen reparation af ødelæggelserne, skal du også sørge for at gemme, da dette også ofte bliver refunderet af forsikringsselskabet.

Glade kunder:

  • Quote"Jonas har hos os lavet vores skur, en terrasse, vort toiletbord/skab, nye døre i huset, samt et nyt hegn. Jonas har en fin sans for detaljer, og æstetik. Han byder gerne ind med sin meninger og udfodrer ens ideer til byggeprojektet, og kommer helt sikkert med alternativer hvis han ikke mener opgaven kan gøres godt nok i sin præsenterede form. Han tager ejerskab af opgaven og han har leveret meget fint håndværk hos os. Vi er selvsagt meget glade for hans arbejde."

    Venlig hilsen Jonas Gottschau
  • Quote"I forbindelse med renovering af mine vindues udskiftning og nyt gulv i følge af vandskade. Har tømrerfirmaet været yderst kompetente og hjælpsomme med kontakt til forsikring. Har desuden mødt til aftalt tid og overholdt den aftalte tidsplan. Det har endvidere været en fornøjelse at opleve, at de har ryddet op efter arbejdet. Kan derfor på det for på det varmeste anbefale Frederiksberg Tømreren."

    Venlig hilsen Åse lützen Holte
  • Quote"Vi har været meget tilfredse mht. samarbejdet med Jonas. Han var hos os i foråret og lavede en dejlig terrasse i vores have. Jonas arbejder effektivt, kommer til de aftalte tider og rydder pænt op efter sig selv. Absolut en tømrer vi gerne vil benytte igen."

    Venlig hilsen Admir Trakic
  • Quote"Vi har været tilfredse med service, pålidelighed og faglighed."

    Venlig hilsen Lars Roskam-Hemmingsen, Ejerforeningen Amicisvej 23