Sådan garderer du dig mod stormskader

Før stormen

Hvis der varsles om storm, er det en rigtig god idé som husejer at forberede sig, så man bedst muligt kan gardere sig mod stormskader på sit hjem. Der er en række ting, du kan gøre, inden stormen går løs.

Du kan starte med at gå en runde i haven og rundt om dit hus for at tjekke, om der ligger løse ting, som nemt kan blive blæst rundt. Det kan være børnenes legetøj som en gravko eller en trampolin, og det kan også være havemøbler, stiger eller andre haveredskaber. Sørg for at få dem ind i et skur eller andet, hvor de står i læ og ikke vil kunne blæse væk.

Husk også at lukke skuret, carporten, døre og vinduer.

Det er også en god idé at tjekke dit tag for løse plader eller tagsten, som kan blæse ned og smadre et vindue eller ramme en bil eller et menneske.

Under stormen

Når uvejret bryder løs, er der også flere ting, du kan være opmærksom på, hvis stormen laver skader på dit hjem. Hvis for eksempel en rude går i stykker, skal du fjerne alt det, som vil tage skade af regnvejr.
Du skal dog aldrig bevæge dig ud i stormvejret for at se, om der er sket skader. Det kan være farligt, så vent til stormen er ovre.

Når stormen har lagt sig, kan du starte med at få et overblik ved at gå en runde og se, om der er blevet ødelagt noget. Her kan du for eksempel tjekke taget og se, om der er kommet huller i taget, som skal dækkes til, så der ikke kommer vandskader inden for. Hvis der er smadret ruder, skal de dækkes til, så der heller ikke kommer vand ind her. Når du tjekker for skader, er det vigtigt at huske dokumentationen til forsikringsselskabet. Så husk at tage billeder af skaderne og gem eventuelle ødelagte genstande.

Så hvis der kommer storm, er det som husejer en god idé at være opmærksom på disse ting for at gardere dig mod stormskader på dit hjem.

Glade kunder:

 • Quote"Jonas har hos os lavet vores skur, en terrasse, vort toiletbord/skab, nye døre i huset, samt et nyt hegn. Jonas har en fin sans for detaljer, og æstetik. Han byder gerne ind med sin meninger og udfodrer ens ideer til byggeprojektet, og kommer helt sikkert med alternativer hvis han ikke mener opgaven kan gøres godt nok i sin præsenterede form. Han tager ejerskab af opgaven og han har leveret meget fint håndværk hos os. Vi er selvsagt meget glade for hans arbejde."

  Venlig hilsen Jonas Gottschau
 • Quote"I forbindelse med renovering af mine vindues udskiftning og nyt gulv i følge af vandskade. Har tømrerfirmaet været yderst kompetente og hjælpsomme med kontakt til forsikring. Har desuden mødt til aftalt tid og overholdt den aftalte tidsplan. Det har endvidere været en fornøjelse at opleve, at de har ryddet op efter arbejdet. Kan derfor på det for på det varmeste anbefale Frederiksberg Tømreren."

  Venlig hilsen Åse lützen Holte
 • Quote"Vi har været meget tilfredse mht. samarbejdet med Jonas. Han var hos os i foråret og lavede en dejlig terrasse i vores have. Jonas arbejder effektivt, kommer til de aftalte tider og rydder pænt op efter sig selv. Absolut en tømrer vi gerne vil benytte igen."

  Venlig hilsen Admir Trakic
 • Quote"Vi har været tilfredse med service, pålidelighed og faglighed."

  Venlig hilsen Lars Roskam-Hemmingsen, Ejerforeningen Amicisvej 23